Консервований березовий сік

Консервований березовий сікБудемо рахувати, що ви уважно прочитали матеріал про те, як правильно збирати березовий сік. Тепер постає питання, що з ним робити? Звичайно багато березового соку ви не зможете законсервувати та й не потрібно цього робити. Але деяка кількість трьох літрових банок буде не зайвою.

Пропоную вам, як завжди, простий рецепт. Для консервування нам знадобиться березовий сік, лимонна кислота та цукор.

Наполегливо не раджу використовувати шматочки лимона, тому що вони добавляють гіркоти. Особливо великою помилкою буде залишити лимон в банках під кришками. В такому разі цедра після настоювання максимально наповнить березовий сік гірким присмаком.

В інеті вистачає багато рецептів, коли разом з соком закриваю апельсин або м’яту. Це додає особливого смаку, але особисто мені він не подобається. Тому я роблю консервований березовий сік без зайвих компонентів.

Склянка березового соку Склянка березового соку

Спосіб приготування

Відміряємо на кожні три літри березового соку – половинку чайної ложки лимонної кислоти та три столових ложки цукру. Взагалі з цукром ви можете експериментувати. Додати його більше або менше за смаком. Я вам пропоную нейтральний варіант, в якому консервований березовий сік вийде смачним для більшості людей.

Тепер ретельно перемішуємо березовий сік, доводимо його до кипіння, розливаємо в банки і закатуємо кришками. Нагадаю, що заливати в банки треба максимально до верху, щоб в банці не залишилось повітря. Краще коли доливаючи сік, він трохи переповнить банку і потече по краям, ніж залишити повітря. Це може призвести до того, що банку зірве і ваш заготовлений березовий сік пропаде.

Заготовлений березовий сік Заготовлений березовий сік

Все. Ось так просто і легко зробити заготовку смачного напою на зиму. Користуйтесь і пишіть свої рецепти в коментарях.

Категорія: Рецепти
Залишити коментар

Для спамерів: Всі html теги відключені. Коментарі з посиланнями не публікуються.

;) :| :x :sad: :roll: :oops: :o :idea: :evil: :cry: :cool: :arrow: :P :D :???: :?: :-) :!: 8O