Всі статті з категорії »Рецепти«

Простий рецепт смачних дерунів

Простий рецепт смачних дерунівМи продовжуємо збирати прості рецепти, які легко готувати. Сьогодні на черзі деруни. Я розумію, що мабуть багато хто з вас має уявлення, як готувати деруни. Але все ж таки, викладу цей простий рецепт, який не складе труднощів приготувати навіть людині, що зовсім ніколи не готувала.

Рецепт дерунів ми запозичили на щорічному Міжнародному Фестивалі дерунів. Назва страви відображає головний процес – натирання картоплі. Отже, для початку збираємо інгредієнти. >>>

Консервований березовий сік

Консервований березовий сікБудемо рахувати, що ви уважно прочитали матеріал про те, як правильно збирати березовий сік. Тепер постає питання, що з ним робити? Звичайно багато березового соку ви не зможете законсервувати та й не потрібно цього робити. Але деяка кількість трьох літрових банок буде не зайвою.

Пропоную вам, як завжди, простий рецепт. Для консервування нам знадобиться березовий сік, лимонна кислота та цукор. >>>

Простий та не дуже простий рецепти млинців

Простий та не дуже простий рецепти млинцівОтже прийшла Масляна і вам потрібні млинці? Цілий тиждень ви будете куштувати різні млинці, а окрім цього хочете ще й самі їх приготувати? Немає нічого простішого. Сьогодні я вам розкажу про дуже простий рецепт млинців. Це тоненькі млинці, які смакують з будь-якою начинкою та навіть без неї.

Для тих, хто не шукає легкого шляху я підготував не дуже простий рецепт млинців. Скажу навіть складний. Але його смакові якості піднімуть вас до небес, а потім знову жбурнуть об землю. Такий собі жарт, але коли я спробував ці млинці вперше, мій шлунок негайно захотів побачити повара, щоб зааплодувати йому стоячи. >>>

Рецепт “гайдамацького” борщу

Рецепт "гайдамацького" борщуЦей рецепт червоного борщу попав до нас від рівенських козаків. Називається він “гайдамацький”. Чому саме так — спитаєте ви? Та тому що рецепт від козацького табору “Гайдамаки” в місті чаРівне. Тому борщ – гайдамацький.

Насамперед для приготування у вас повинні бути казан з триногою та гарна дерев’яна копистка. Звісно борщ можна зварити і вдома у каструлі, але коли за вікном місяць лютий, а у вас прикидається туга за мандрами, то хочеться хоч на хвилинку вирватися з задушливих обійм міста на природу, посидіти біля багаття та скуштувати власноруч приготовлену страву. >>>

Рецепт смачної куті до свята

Рецепт смачної куті до святаКутя – як багато тепла в цьому слові. Не знаю, як у вас, а у мене ця страва асоціюється з домашнім теплом та сімейним затишком. Можливо тому, що подають її традиційно на Різдво, Старий Новий Рік та Водохрещення. Сьогодні ми поговоримо про те, як приготувати смачну кутю.

Загалом кутя – це солодка каша, яку можна приготувати з будь-яких зернових культур. Мабуть найпоширеніший варіант – це пшениця. Але зустрічаються варіанти, коли господині готують кутю з рису, перлової або навіть пшоняної каші. >>>

Як приготувати узвар

Як приготувати узварЯ не буду багато розписувати про корисні властивості узвару. Гадаю, все це ви і так знаєте. Перейдемо ближче до справи. Отож, як правильно приготувати узвар. Узвар – це компот з сухофруктів. Але є в ньому одна особливість.

Узвар не вариться, як звичайний компот, а настоюється. Саме такий спосіб приготування надає узвару того незвичного аромату та насиченості. Узвар є невід’ємною складовою трьох свят: Різдво, Старий Новий рік та Хрещення Господнє. >>>

Білтонг – в’ялене м’ясо по-південноафриканськи

Білтонг - в'ялене м'ясо по-південноафриканськи

Ми хочемо запропонувати вам рецепт, необхідний кожному справжньому чоловікові. Ні, це не порада як вигнати домашню горілку. Це рецепт простої і водночас смачнючої закуски до пива. (ОБЕРЕЖНО, продукт викликає залежність!)

Звісно білтонг може згодитися вам і в мандрах, особливо коли весь запас харчів ви змушені переносити на своїх двох. Адже це дуже висококалорійна і легковагова їжа, якою можна замінити частину важких бляшанок з тушонкою. Та головне тут те, що це гарна закусь до пива і крапка. >>>

Вірменський рецепт шашлику

Вірменський рецепт шашликуВисоке мистецтво готувати на вогні – це справжнє чоловіче заняття. Щось у глибині душі схвально відгукується коли ти на вихідних, на природі нарізаєш м’ясо, розводиш багаття та готуєшся до приготування страви століття. А смачнючий шашлик? Хіба його приготування можна довірити жінкам? Вони ж неодмінно зроблять усе не так! Отож, щоб не було кого звинувачувати, приготуйте його самі, а ми вам підкажемо як.

Цей рецепт ми з Пугачем віднайшли на безмежних просторах інтернету років десь за три тому і досі в захваті від нього. Звісно ми розуміємо, що у кожній сім’ї є свій ідеальний рецепт шашлику, але цей подобається саме нам і можливо пригодиться ще комусь. >>>

Рецепт консервованих грибочків

Рецепт консервованих грибочків

Дуже простий і смачний рецепт консервованих грибочків. Звичайно, щоб приготувати грибочки потрібен деякий час. Більшість його витратиться на відварювання грибів. Але це необхідність при приготуванні грибів без якої не обійтись. Тричі виварені грибочки втратять всі шкідливі речовини, які могли в них зібратись.

Закривати можна будь-які гриби. Але я рекомендую сортувати їх. Оскільки кожен вид грибів має свою текстуру і смакові здібності. >>>