Всі статті з категорії »Рецепти«

Картопля з м’ясом

Картопля з м'ясомКоли наступають довгоочікувані вихідні, хтось сидить дома, а хтось виїжджає на природу в ліс. Або на крайній випадок вибирається на дачу, щоб приготувати на вогні щось смачненьке.

Наприклад, літо це час для шашлику, а восени ідеально піде козацький куліш. А потім приходить зима і на вулицю осмілюються вийти тільки рибалки. І тільки з настанням весни, починаєш очікувати на відкриття шашличного сезону. >>>

Рецепт кулішу без сала

Рецепт кулішу без салаНам (тобто козакам Голоду та Пугачу) дуже подобається готувати куліш саме восени. Ми вважаємо, що прохолодна погода чудово поєднується з паруючим, щойно знятим з вогню, кулішем. Так, на нашу думку, справжній куліш вариться тільки на багатті під відкритим небом, дома на плиті буде вже не те. Це було неодноразово перевірено на власному досвіді. Як не намагайся, не те і все.

А що ще нам знадобиться для приготування кулішу, окрім чудової природи? Звичайно тільки гарний рецепт. Як відомо варіантів приготування кулішу на Україні існує безліч, тож ми вирішили запропонувати вам ще один — свій власний рецепт. Але спочатку невеличка історична довідка. >>>

Борщ за козацьким рецептом

Борщ за козацьким рецептом“Борщ — всьому голова “, “Борщ — то найкраща страва” так говорять стародавні українські прислів’я. А ви задумувались над тим, яким був цей борщ за смаком? Бо картоплі і помідорів за часів козацької України не було.

Невеличка історична довідка: томатна заправка у борщі з’явилася лише наприкінці XIX — на початку XX століття, а картопля десь у ХVIII віці. До того українці обходились без пасльонових.

>>>

Простий рецепт смачних дерунів

Простий рецепт смачних дерунівМи продовжуємо збирати прості рецепти, які легко готувати. Сьогодні на черзі деруни. Я розумію, що мабуть багато хто з вас має уявлення, як готувати деруни. Але все ж таки, викладу цей простий рецепт, який не складе труднощів приготувати навіть людині, що зовсім ніколи не готувала.

Рецепт дерунів ми запозичили на щорічному Міжнародному Фестивалі дерунів. Назва страви відображає головний процес – натирання картоплі. Отже, для початку збираємо інгредієнти. >>>

Консервований березовий сік

Консервований березовий сікБудемо рахувати, що ви уважно прочитали матеріал про те, як правильно збирати березовий сік. Тепер постає питання, що з ним робити? Звичайно багато березового соку ви не зможете законсервувати та й не потрібно цього робити. Але деяка кількість трьох літрових банок буде не зайвою.

Пропоную вам, як завжди, простий рецепт. Для консервування нам знадобиться березовий сік, лимонна кислота та цукор. >>>

Простий та не дуже простий рецепти млинців

Простий та не дуже простий рецепти млинцівОтже прийшла Масляна і вам потрібні млинці? Цілий тиждень ви будете куштувати різні млинці, а окрім цього хочете ще й самі їх приготувати? Немає нічого простішого. Сьогодні я вам розкажу про дуже простий рецепт млинців. Це тоненькі млинці, які смакують з будь-якою начинкою та навіть без неї.

Для тих, хто не шукає легкого шляху я підготував не дуже простий рецепт млинців. Скажу навіть складний. Але його смакові якості піднімуть вас до небес, а потім знову жбурнуть об землю. Такий собі жарт, але коли я спробував ці млинці вперше, мій шлунок негайно захотів побачити повара, щоб зааплодувати йому стоячи. >>>

Рецепт “гайдамацького” борщу

Рецепт "гайдамацького" борщуЦей рецепт червоного борщу попав до нас від рівенських козаків. Називається він “гайдамацький”. Чому саме так — спитаєте ви? Та тому що рецепт від козацького табору “Гайдамаки” в місті чаРівне. Тому борщ – гайдамацький.

Насамперед для приготування у вас повинні бути казан з триногою та гарна дерев’яна копистка. Звісно борщ можна зварити і вдома у каструлі, але коли за вікном місяць лютий, а у вас прикидається туга за мандрами, то хочеться хоч на хвилинку вирватися з задушливих обійм міста на природу, посидіти біля багаття та скуштувати власноруч приготовлену страву. >>>

Рецепт смачної куті до свята

Рецепт смачної куті до святаКутя – як багато тепла в цьому слові. Не знаю, як у вас, а у мене ця страва асоціюється з домашнім теплом та сімейним затишком. Можливо тому, що подають її традиційно на Різдво, Старий Новий Рік та Водохрещення. Сьогодні ми поговоримо про те, як приготувати смачну кутю.

Загалом кутя – це солодка каша, яку можна приготувати з будь-яких зернових культур. Мабуть найпоширеніший варіант – це пшениця. Але зустрічаються варіанти, коли господині готують кутю з рису, перлової або навіть пшоняної каші. >>>

Як приготувати узвар

Як приготувати узварЯ не буду багато розписувати про корисні властивості узвару. Гадаю, все це ви і так знаєте. Перейдемо ближче до справи. Отож, як правильно приготувати узвар. Узвар – це компот з сухофруктів. Але є в ньому одна особливість.

Узвар не вариться, як звичайний компот, а настоюється. Саме такий спосіб приготування надає узвару того незвичного аромату та насиченості. Узвар є невід’ємною складовою трьох свят: Різдво, Старий Новий рік та Хрещення Господнє. >>>

Білтонг – в’ялене м’ясо по-південноафриканськи

Білтонг - в'ялене м'ясо по-південноафриканськи

Ми хочемо запропонувати вам рецепт, необхідний кожному справжньому чоловікові. Ні, це не порада як вигнати домашню горілку. Це рецепт простої і водночас смачнючої закуски до пива. (ОБЕРЕЖНО, продукт викликає залежність!)

Звісно білтонг може згодитися вам і в мандрах, особливо коли весь запас харчів ви змушені переносити на своїх двох. Адже це дуже висококалорійна і легковагова їжа, якою можна замінити частину важких бляшанок з тушонкою. Та головне тут те, що це гарна закусь до пива і крапка. >>>