Коли наступають довгоочікувані вихідні, хтось сидить дома, а хтось виїжджає на природу в ліс. Або на крайній випадок вибирається на дачу, щоб приготувати на вогні щось смачненьке.
Наприклад, літо це час для шашлику, а восени ідеально піде козацький куліш. А потім приходить зима і на вулицю осмілюються вийти тільки рибалки. І тільки з настанням весни, починаєш очікувати на відкриття шашличного сезону.
А що робити, коли вже не хочеться ні шашликів, ні кулішу? А душа прагне змін та нових рецептів. Звісно зварити в казані картоплю з м’ясом. Це чудова страва, яку дуже легко готувати. Отже приступимо, але спочатку попередження. В оригінальному рецептові грибів і сметани немає, це ми добавили від себе. Тому він і називається картопля з м’ясом, а не з м’ясом та грибами. Але якщо забажаєте трохи зекономити на продуктах і відновити справедливість, то можете гриби і сметану не використовувати.
Продукти
Вам знадобиться наступне:
- Олія
- Свинина — 600 г
- Цибуля — 6 шт
- Гриби — 250 г
- Картопля — 10 шт
- Сіль, перець, спеції — за смаком
- Сметана —400 г
Приготування
Розігріваємо олію в казані.
Олія
Закидаємо в казан м’ясо нарізане середніми шматочками і обсмажуємо його до красивої рум’яної скоринки.
М’ясо
Слідом опускаємо в казан разом цибулю, нарізану півкільцями або четвертинками, і гриби, та продовжуємо обсмажувати продукти. Стежимо при цьому, щоб вогонь був не занадто сильний.
Гриби та цибуля
Як тільки цибуля стане м’якою і почне темніти, кидаємо картоплю, нарізану великими шматками. Приблизно ділимо одну картоплину на чотири частини. Автор рецепту взагалі пропонує різати її тільки навпіл, але, як на нашу думку, це занадто.
Картопля
В казані все готується дуже швидко, так що далеко не відходьте. У нас має вийти напівготова картопля з усіма іншими готовими продуктами. Все перчимо та солимо.
Продукти готові до наступного етапу
Наливаємо в казан води, кому скільки подобається. В оригінальному рецепті наливають стільки води, щоб вона трохи прикривала картоплю. Ми наливаємо води багато. Бо нам дуже подобається бульйон у цій страві, річ воістину фантастична.
Вода
Накриваємо казан кришкою хвилин на п’ятнадцять. Як картопля буде готовою, то добавляємо сметану і знімаємо страву з вогню. Не забудьте насолодитися бульйоном.
Смачного!
А якщо налити чарочку горілочки під це діло… Самі спробуйте і все зрозумієте.
Нажаль автор був за кермом