Картопля з м’ясом

Картопля з м'ясомКоли наступають довгоочікувані вихідні, хтось сидить дома, а хтось виїжджає на природу в ліс. Або на крайній випадок вибирається на дачу, щоб приготувати на вогні щось смачненьке.

Наприклад, літо це час для шашлику, а восени ідеально піде козацький куліш. А потім приходить зима і на вулицю осмілюються вийти тільки рибалки. І тільки з настанням весни, починаєш очікувати на відкриття шашличного сезону.

А що робити, коли вже не хочеться ні шашликів, ні кулішу? А душа прагне змін та нових рецептів. Звісно зварити в казані картоплю з м’ясом. Це чудова страва, яку дуже легко готувати. Отже приступимо, але спочатку попередження. В оригінальному рецептові грибів і сметани немає, це ми добавили від себе. Тому він і називається картопля з м’ясом, а не з м’ясом та грибами. Але якщо забажаєте трохи зекономити на продуктах і відновити справедливість, то можете гриби і сметану не використовувати.

Продукти




Вам знадобиться наступне:

  • Олія
  • Свинина — 600 г
  • Цибуля — 6 шт
  • Гриби — 250 г
  • Картопля — 10 шт
  • Сіль, перець, спеції — за смаком
  • Сметана —400 г

Приготування

Розігріваємо олію в казані.

Олія Олія

Закидаємо в казан м’ясо нарізане середніми шматочками і обсмажуємо його до красивої рум’яної скоринки.

М'ясо М’ясо

Слідом опускаємо в казан разом цибулю, нарізану півкільцями або четвертинками, і гриби, та продовжуємо обсмажувати продукти. Стежимо при цьому, щоб вогонь був не занадто сильний.




Гриби та цибуля Гриби та цибуля

Як тільки цибуля стане м’якою і почне темніти, кидаємо картоплю, нарізану великими шматками. Приблизно ділимо одну картоплину на чотири частини. Автор рецепту взагалі пропонує різати її тільки навпіл, але, як на нашу думку, це занадто.

Картопля Картопля

В казані все готується дуже швидко, так що далеко не відходьте. У нас має вийти напівготова картопля з усіма іншими готовими продуктами. Все перчимо та солимо.

родукти готові до наступного етапу Продукти готові до наступного етапу

Наливаємо в казан води, кому скільки подобається. В оригінальному рецепті наливають стільки води, щоб вона трохи прикривала картоплю. Ми наливаємо води багато. Бо нам дуже подобається бульйон у цій страві, річ воістину фантастична.

Вода Вода

Накриваємо казан кришкою хвилин на п’ятнадцять. Як картопля буде готовою, то добавляємо сметану і знімаємо страву з вогню. Не забудьте насолодитися бульйоном.

Смачного! Смачного!

А якщо налити чарочку горілочки під це діло… Самі спробуйте і все зрозумієте.

Нажаль автор був за кермом Нажаль автор був за кермом

Категорія: Рецепти
Залишити коментар

Для спамерів: Всі html теги відключені. Коментарі з посиланнями не публікуються.

;) :| :x :sad: :roll: :oops: :o :idea: :evil: :cry: :cool: :arrow: :P :D :???: :?: :-) :!: 8O