Простий та не дуже простий рецепти млинців

Простий та не дуже простий рецепти млинцівОтже прийшла Масляна і вам потрібні млинці? Цілий тиждень ви будете куштувати різні млинці, а окрім цього хочете ще й самі їх приготувати? Немає нічого простішого. Сьогодні я вам розкажу про дуже простий рецепт млинців. Це тоненькі млинці, які смакують з будь-якою начинкою та навіть без неї.

Для тих, хто не шукає легкого шляху я підготував не дуже простий рецепт млинців. Скажу навіть складний. Але його смакові якості піднімуть вас до небес, а потім знову жбурнуть об землю. Такий собі жарт, але коли я спробував ці млинці вперше, мій шлунок негайно захотів побачити повара, щоб зааплодувати йому стоячи.

Починаємо…

Простий рецепт млинців на Масляну

Для приготування млинців нам знадобиться:

  • Борошно – 16 столових ложок з великою гіркою.
  • Молоко – 1 літр.
  • Яйця – 8 штук.
  • Олія – 2 столові ложки.

Простий набір продуктів для млинців Простий набір продуктів для млинців

Тепер перейдемо до етапу приготування. Спочатку необхідно всі 8 яєць ретельно збити блендером до утворення невеликої піни та початкового збільшення яєчної маси в об’ємі.

Збиваємо яйця блендером Збиваємо яйця блендером

Потім додаємо відразу все борошно. Його можна просіяти, щоб текстура млинців була більш однорідною або відміряти ложкою відразу з магазинної упаковки. Також добавляємо молоко і збиваємо блендером до однорідної маси.

Добавляємо борошно та молоко Додаємо борошно та молоко

Заключний інгредієнт. Домішати дві столові ложки соняшникової олії. Це для того, щоб млинці не пригорали на сковороді. Знову ретельно збиваємо. Маса для млинців готова. Ви можете додати трохи цукру та солі за смаком. Зазвичай, якщо ви додаєте цукор – обов’язково потрібна сіль для врівноваження смаку, інакше буде дуже нудотна солодкість.

Тепер вибираємо сковороду та мірний черпачок. В моєму випадку це давно відміряне приладдя, яке дозволяє робити млинці тонкими.

Черпачок та сковорода для млинців Черпачок та сковорода для млинців

Спочатку потрібно нагріти сковороду на сильному вогні, а потім зменшити його вдвічі. Для першого млинця добавляється трохи олії на сковороду, на всі інші млинці цього робити не треба. Перший млинець вийде не якісним та жирним, але всі наступні будуть неперевершені.

Виливаємо масу на сковороду, рухаємо сковороду в руці так, щоб маса розтіклась по днищу і ставимо сковороду на вогонь. Через 15-20 секунд як млинець підшерхне, піддіваємо його та перевертаємо на другу сторону за допомогою лопатки. Інша сторона смажиться не більше п’яти секунд. Млинець можна знімати та заливати новий. Перед кожним новим набором до черпачка я перемішую массу, щоб не утворювався осад.

Результат – смачні і тоненькі млинці Результат – смачні і тоненькі млинці

Ви можете зробити до них будь-яку начинку та завернути її в млинець або просто подавати начинку окрему. Це може бути згущене молоко, мед, варення або щось інше.

Не дуже простий рецепт млинців до Масляної

Не дуже простий рецепт було робити лінь, тому без фото – лише опис. Для млинців нам знадобиться:

  • Молоко – 1 літр.
  • Яйця – 10 штук.
  • Борошно – 16 столових ложок з великою гіркою.
  • Масло розтоплене – 80 грам.
  • Олія соняшникова – 80 грам.
  • Крохмаль – 1 столова ложка.
  • Трошки солі на смак.
  • Цукор – 4 столові ложки з гіркою

Процес приготування суміші дуже простий, все збити блендером до однорідної маси. Потім тісто має відстоятись хвилин 30 і лише після цього починати смажити млинці. Так мука трошки набухне і млинці стануть більш ніжними та смачними.

Для начинки використаємо карамелізовані яблука, кисломолочний сир та корицю. Яблука потрібно очистити, нарізати кубиками приблизно 1х1 сантиметр. На сковороді розтопіть чайну ложку масла, додайте туди 100 грам цукру.

На невеликому вогні цукор перетворюється в карамель. Постійно помішуючи, додаємо туди наші нарізані яблука та молоту корицю (кількість за смаком). Ретельно все перемішайте, щоб карамель повністю покрила яблука з усіх сторін та знімайте з вогню, поки яблука не пустили сік. Якщо піде сік – то в начинці буде занадто багато води і млинці будуть розпадатись, куштувати їх буде не зручно.

Карамелізовані яблука готові Карамелізовані яблука готові

Кориці багато додавати не треба. Вона лише для підсилення смаку. У мене десь на 4 середніх яблука йде половина чайної ложки кориці без гірочки.

Тепер карамелізовані яблука потрібно остудити, змішати з кисломолочним сиром та завернути в млинці. Кількість сиру вибирайте на свій розсуд. Я роблю завжди на око. Сиру багато не буває, головне, щоб млинці вийшли тугенькі і їх легко було куштувати.

Вітаю вас зі святом Масляної. Готуйте млинці, насолоджуйтесь їх неперевершеним смаком та набирайтеся приємних вражень від свята.

Категорія: Рецепти
Залишити коментар

Для спамерів: Всі html теги відключені. Коментарі з посиланнями не публікуються.

;) :| :x :sad: :roll: :oops: :o :idea: :evil: :cry: :cool: :arrow: :P :D :???: :?: :-) :!: 8O