Простий рецепт смачних дерунів

Простий рецепт смачних дерунівМи продовжуємо збирати прості рецепти, які легко готувати. Сьогодні на черзі деруни. Я розумію, що мабуть багато хто з вас має уявлення, як готувати деруни. Але все ж таки, викладу цей простий рецепт, який не складе труднощів приготувати навіть людині, що зовсім ніколи не готувала.

Рецепт дерунів ми запозичили на щорічному Міжнародному Фестивалі дерунів. Назва страви відображає головний процес – натирання картоплі. Отже, для початку збираємо інгредієнти.

Інгредієнти для приготування дерунів

Нам знадобиться:

  • Картопля середніх розмірів – 5 шт.,
  • Цибуля розміром трохи більше середньої – 1 шт.,
  • Часник – 2-3 зубочки,
  • Яйце куряче – 1 шт.,
  • Сметана – 2 столові ложки,
  • Борошно пшеничне – 2 столові ложки з гіркою,
  • Олія – для смаження,
  • Сіль та перець за смаком.

З цих інгредієнтів можна зробити близько двох десятків акуратних невеличких дерунів. Якщо вам цієї кількості дерунів замало, пропорційно збільшуйте складові.

Складові для приготування дерунів Складові для приготування дерунів

Спосіб приготування дерунів

Картоплю потрібно промити, почистити, а потім ще раз промити. На дрібній терці натираємо картоплю, цибулю і часник. Після цього обов’язково зливаємо зайвий сік. Додаємо яйце, борошно і сметану. Потім солимо і перчимо суміш за смаком і ретельно перемішуємо до утворення однорідної маси.

Картопляна суміш готова до смаження Картопляна суміш готова до смаження

Розігріваємо пательню разом з олією. Пам’ятайте, що холодна олія дуже швидко всочується в страву і деруни будуть занадто жирними. Щоб цього не сталось викладати картопляну суміш потрібно лише в добре розігріту олію.

Викладаємо картопляну суміш на пательню звичайною столовою ложкою. Набирайте неповну ложку, так деруни вийдуть невеличкими і симпатичними. Смажимо до утворення золотавої скоринки з обох боків.

Обсмажуємо деруни з обох боків Обсмажуємо деруни з обох боків

З пательні деруни краще всього викладати на паперовий рушник або серветки, щоб вони увібрали зайвий жир. Подають деруни до столу гарячими зі сметаною або шкварками. Можна прикрасити зеленню.

Готові деруни Готові деруни

Ось так просто! Смачного!

Категорія: Рецепти
Залишити коментар

Для спамерів: Всі html теги відключені. Коментарі з посиланнями не публікуються.

;) :| :x :sad: :roll: :oops: :o :idea: :evil: :cry: :cool: :arrow: :P :D :???: :?: :-) :!: 8O